Podd Mogna

Carin Götblad: När du är rädd, ta ett steg framåt! Det kommer kännas bättre efteråt.

December 19, 2021

"Ta på dig glasögon som inte ser hinder utan ser människor som är bra, de finns överallt. Ta häng på dem!"

 

Vi möter Carin Götblad som tog sig från att vara outbildad ensamstående mamma till två barn till den första kvinna som blev Länspolismästare i Stockholm, och vidare Nationell samordnare för våld i nära relation, Regionpolischef Region Mitt och nu är på NOA. 

Carin talar om vikten av att göra sina tuffa och svåra erfarenheter till sin kraft istället för att försöka dölja dem. Att vara med om situationer som känns orättvisa är tufft, men efteråt ger de erfarenheter som gör dig ännu starkare. 

Hon talar också om att hennes erfarenheterna har gjort att hon har skaffat sig teflon mot härskartekniker. Vilket förmodligen är en avgörande kraft för att arbeta med att förändra strukturer och normer. 

Det är ett fartfyllt samtal som präglas av humor, förändringsvilja och fokus. Carin, 65 år känner att det är dags att växla upp nu. Vårt samhälle står inför stora utmaningar och det finns mycket att göra. Kanske är det dags för en folkrörelse att samlas kring som handlar om vilket samhälle vi tillsammans vill skapa?

 

 

Podbean App

Play this podcast on Podbean App